top of page
Search

Häähelmikuu: Osa 1 Sormustrendit 2023Helmikuu on meille teemaltaan häähelmikuu! Helmikuun aikana esittelemme erilaisia aiheita liittyen häihin, toki ohessa sivutaan paljon myös aiheita kihlautumiseen ja sormuksen valintaan. Itse häihin liittyy sormuksen lisäksi paljon myös muita aiheita ja niihin paneudumme myöhemmin häähelmikuun muissa julkaisuissa. Ensimmäisenä häähelmikuussa käsittelemme sormustrendejä. Sormukset on monesti ensimmäinen asia, joka tulee mieleen kun lähdetään suunnittelemaan kihlautumista ja häitä. Vaihtoehtoja ja trendejä on paljon, mutta jokaiselle löytyy varmasti se mieleinen materiaali ja tyyli sormukseen. Vaikka sormuksissa näkyy erilaisia trendejä on hyvä muistaa valita itselleen se mieleisin malli, joka ilahduttaa itseä vielä vuosienkin päästä.


Materiaali: Sormuksia on saatavilla kelta-, valko- ja punakultaisena sekä hopeaa, titaania, zirkoniumia jne. Tällä hetkellä materiaaleista keltakulta jatkaa pinnalla pysymistä, mutta valkokulta on myös edelleen suosittua. Sormuksissa saatetaan käyttää myös kahta kultaa, esimerkiksi kelta- ja valkokultaa. Yhdistelmiä voi olla esimerkiksi niin, että sormuksen runko on keltakultaa ja timantit istutettu valkokultaan. Tämä on hyvin klassinen tapa istutuksille, sillä valkokultaan istutetut timantit loistavat enemmän. Uusissa malleissa näkyy paljon myös vaihtoehtoja, joissa kivet on istettu suoraan keltakultaan, joka sekin näyttää todella kauniilta ja korostaa kivien muotoa.

Istutustyypit:

Tämän vuoden sormusvalinnoissa nähdään yhä paljon klassisia sormuksia, rivimalleja, yksikivisiä sormuksia, mutta paljon myös trendikkäitä Cushion-istutuksia ja ovaalin sekä suorakaiteen mallisia kiviä. Kivien hionnoissa näkyy myös briljanttihiottujen timanttien lisäksi myös muita hiontatyyppejä. Nyt sormuksissa näkyy myös yksilölliset toiveet ja sormusten muokkaukset. Sormusten yksityiskohtaisuus herättää myös mielenkiintoa, niin että sormus näyttää kauniilta kaikista suunnista katsottuna.

Kivet: Sormuksia on saatavilla erilaisilla kivivaihtoehdoilla: timanteilla, värikivillä ja nykyään osaa tilauksesta myös laboratoriotimanteilla. Värikivet ovat viime aikoina nostaneet päätään, ja useista sormuksista löytyy piristyksenä esimerkiksi sinisafiireja, beryllejä, morganiitteja jne. Kiviä valittaessa yksi vaihtoehto on myös värjätty timantti, jolloin sormukseen saadaan väriä, mutta timantin kovuus. Tämän hetken trendiväreinä kivisormuksissa näkyy vihreän eri sävyt, beryllit ja safiirit.


Kotimaisuus

Kotimaisuus puhuttaa nyt monessa asiassa ja niin myös sormuksissa. Suomessa valmistetut sormukset ovat vastuullisesti valmistettuja ja ne tuovat samalla myös työpaikkoja Suomeen.

Yhteensopivuus Jos olet vasta valitsemassa kihlasormusta ja tarkoituksenasi on hankkia kihlasormuksen viereen myös toinen sormus, kannattaa tämä ottaa huomioon kihlan valinnassa. Kihlaa valittaessa on hyvä miettiä miltä sormus näyttää kokonaisuutena toisen sormuksen kanssa, esimerkiksi sormuksen rungon muoto vaikuttaa toisen sormuksen istuvuuteen. Kohinoorin mallistosta löytyy sormuksia, jotka on suunniteltu istumaan toisen sormuksen viereen. Alla ensimmäisessä kuvassa v-mallinen Tia-sormus istuu kauniisti 1-kivisen Iris-sormuksen viereen. Toisessa kuvassa Valerie-sormuksen Cushion-istutus on tehty sen verran korkeaksi, että sormuksen viereen istuu kauniisti saman sarjan rivisormus.

Sormusten hinnat Sormuksien hinnat vaihtelevat paljon materiaaleista ja tekotavastakin riippuen, mutta me autamme sinua löytämään juuri oikeanlaiset sormukset teidän käyttötarkoituksiinne! Voit ottaa meihin yhteyttä myös somessa: Facebook ja Instagram, siellä tavoitat meidät myös liikkeen aukioloaikojen ulkopuolella. Jos sinulla on mielessäsi joku tietynlainen unelmiesi sormus, olethan ajoissa sormuksen hankinnan kanssa. Kelloliike Tammelin Kauppakatu 13 44100 Äänekoski 014-522150

94 views

Comments


bottom of page